Bewoners uit Feijenoord schuiven met elkaar aan tafel komende zondag. Iedereen neemt wat lekkers te eten mee en deelt deze met elkaar.
Marijn van Eco Kinderpark gaat samen met Twern verschillende hapjes klaar maken met ingredienten van de tuin. Tijdens deze workshop kunnen kinderen leren hoe zij kruidenboter, tapenade en pesto kunnen maken. En daarna deze natuurlijk ook zelf proeven en mee naar huis nemen.
Alvast een voorproefje voor zondag!
Pesto
Ingredienten
- 2 tenen knoflook
- 30 gram pijnboompitten
- 30 gram verse basilicum
- 2 eetlepes parmezaanse kaas
- 3 eetlepels olijfolie
- zout
- vers gemalen peper
Bereidingswijze
Pel de knofloof en hak deze grof. Pureer de knoflook, de pijnboompitten en basilicumblaadjes met de keukenmachine. Meng de kaas er door. Tijdens het mengen de olie in een dun straaltje toevoegen. Blijf mengen tot een smeuige dikke saus ontstaat. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Bron; www.smulweb.nl
Wees welkom vanaf 14:00 tot 18:00 uur op de Persoonsdam op Feijenoord.